KONU ÖTESİ « ÖTEKİ KONULAR GÜNCEL KONULAR Türk kahvesinin yanında neden su ikram edilir?

Türk kahvesinin yanında neden su ikram edilir?

Türk kahvesinin yanında neden su ikram edilir?

 
  • 0 Oy - 0 Ortalama
 
muptela
Çalışkan Üye
53
27-02-2013:22:23
#1
[Resim: turkkahvesi1-150x150.jpg]


Osmanlı İmparatorluğu döneminde hepimizin de bildiği gibi ‘’Zehir’’ çok yaygın bir maddeydi. Türk kahvesine katılan zehir öyle özellikli bir zehirdi ki sadece Türk kahvesinin içinde tutunabiliyordu diğer tüm yiyecek ve içeceklerde zehir kendini belli ediyordu. Ayrıca Osmanlı döneminde yemeklerin içine zehir ve benzeri maderlerin katılıp katılmadığı yemekler sofraya getirilmeden önce testten geçirildiği yani bu iş için sarayda insanlar görevlendirilip pişen yemekleri ya da içecekleri tattıktan belli bir müddet sonra sofraya getirildiği de araştırmalar arasında yer almıştır. Kahve sıcak içildiğinden en etkili zehir ancak kahvenin içine katılırdı.

Kahvenin yanına su ikram edilmesi de tarihe izini bırakmıştır. Osmanlı Döneminde kahvenin yanına su ikram edildiğinde ilk önce serçe parmak suya batırılırmış 2-3 damla kahvenin içine damlatılırmış eğer kahve köpürüp taşar ise o kahve zehirli olurmuş. Su zehri kusturduğundan bolca köpürüp taşarmış. Bu sebeple kahvenin yanında su ikram edilirmiş.

Geçmişten günümüze iz bırakan kahve günümüzde su ile ikram edildiğinde kahve alındığında suda alınırsa ev sahibine güvenilmediği de tatlı bir muhabbet olarak kalmıştır.

‘’Ehli Keyfin Keyfini Kim Tazeler? Ehli Keyfin Keyfini Taze Elden Pişmiş Kahve Tazeler.’’

Aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile, kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile belli olur.
muptela
27-02-2013:22:23 #1

[Resim: turkkahvesi1-150x150.jpg]


Osmanlı İmparatorluğu döneminde hepimizin de bildiği gibi ‘’Zehir’’ çok yaygın bir maddeydi. Türk kahvesine katılan zehir öyle özellikli bir zehirdi ki sadece Türk kahvesinin içinde tutunabiliyordu diğer tüm yiyecek ve içeceklerde zehir kendini belli ediyordu. Ayrıca Osmanlı döneminde yemeklerin içine zehir ve benzeri maderlerin katılıp katılmadığı yemekler sofraya getirilmeden önce testten geçirildiği yani bu iş için sarayda insanlar görevlendirilip pişen yemekleri ya da içecekleri tattıktan belli bir müddet sonra sofraya getirildiği de araştırmalar arasında yer almıştır. Kahve sıcak içildiğinden en etkili zehir ancak kahvenin içine katılırdı.

Kahvenin yanına su ikram edilmesi de tarihe izini bırakmıştır. Osmanlı Döneminde kahvenin yanına su ikram edildiğinde ilk önce serçe parmak suya batırılırmış 2-3 damla kahvenin içine damlatılırmış eğer kahve köpürüp taşar ise o kahve zehirli olurmuş. Su zehri kusturduğundan bolca köpürüp taşarmış. Bu sebeple kahvenin yanında su ikram edilirmiş.

Geçmişten günümüze iz bırakan kahve günümüzde su ile ikram edildiğinde kahve alındığında suda alınırsa ev sahibine güvenilmediği de tatlı bir muhabbet olarak kalmıştır.

‘’Ehli Keyfin Keyfini Kim Tazeler? Ehli Keyfin Keyfini Taze Elden Pişmiş Kahve Tazeler.’’


Aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile, kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile belli olur.

 
  • 0 Oy - 0 Ortalama
Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):
 1 Ziyaretçi
Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):
 1 Ziyaretçi