Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Evlilik Yolu ile Hollanda Vatandaşlığı Alınır mı?
#1
Evlilik Yolu ile Hollanda Vatandaşlığı Alınır mı?


Hollanda vatandaşlığı almak isteyenlerin bir diğer seçeneği evliliktir. Hemen her ülkenin vatandaşlık için temel kriterlerinden biri olan evlilik, aynı zamanda Hollanda için de geçerlidir. Sağlıklı bir karar alabilmek adına gerçek evlilik olması gerektiğini unutmamalısınız. Bireyin yapacağı evlilik devamlı gözetim altında tutulacaktır. Özellikle Avrupa ülkelerinin evlilik ile vatandaşlığa geçme konusunda sıkı denetim yapma durumu Hollanda için de söz konusudur.

Evlilik tercih ettiğiniz kişi, Hollandalı ise oturma izni aldıktan sonra uzun süreli kalabilme şansına sahip olmaktasınız. Daha sonra evliliğinizin gerçek olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir. Bunun için belirli dönemlerde düzenli olarak kontrollerden geçirilmeniz söz konusu olacaktır. Evliliğiniz en az 3 yıl sürdüğünde Hollanda vatandaşı olmaya hak kazanabilirsiniz.

Evlilik nedeniyle Hollanda vatandaşlığından çıkanlar ise daha sonra boşandıklarında eski vatandaşlık haklarını geri alabilmektedir. Boşanma davanız sonuçlandıktan 1 yıl sonra Hollanda vatandaşı olabilmeniz mümkündür.
Bul
Alıntı
#2
mrb soru sorabilirmiyim ?
Bul
Alıntı
|


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Eğitim Yolu ile Hollanda Vatandaşlığı Almak Mümkün mü? Hollanda’ da üniversite eğitim Administrator 0 552 07-01-2018:22:36
Son Mesaj: Administrator



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi