Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HOLLANDA KÜLTÜR, SANATÇI, SPORCU, ÖĞRENCİ VİZESİ :
#1
HOLLANDA KÜLTÜR, SANATÇI, SPORCU, ÖĞRENCİ VİZESİ :


Hollanda vizesi icin gerekli evraklar; 
    • Sanat amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan gönderilmiş, faaliyetleri belirten davetiye. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
Spor amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan davet yazısı ve varsa lisans belgesi. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
  • Eğitim amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’daki davet eden kurumdan gezinin amacı ve süresini belirten yazı. Türkiye’deki okuldan/kurumdan yazı.

  • AB eğitim ve araştırma programları / projeleri: Hollanda’daki üniversite veya araştırma biriminden orijinal davetiye. Türk Ulusal Ajans veya TÜBİTAK tarafından yazılmış AB programlarından burs/destek alındığına dair yazı. Türkiye’deki eğitim kurumundan yazı.

  • Grup halinde gitmek isteyenler: Hollanda’daki federasyondan davet yazısı ve Türkiye’deki federasyondan açıklayıcı yazı.

  • Başvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.

  • Serbest meslek ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı ve imza sirküleri.

  • Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır

  • Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.

  • Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge

  • Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.

  • Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.

  • Çalışmayan kişilerden : Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.

  • Öğrenci durum belgesi: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı

  • Muvafakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.

  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.

  • Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.

  • Otel Rezervasyonu:Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir.

  • Diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse lütfen seyahat programını da dosyanıza ekleyiniz

  • Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası )

Bul
Alıntı
|




Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi