Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hollanda Vatandaşlığı için Seçenekli Prosedür Nedir? (Optieprocedure)
#1
Hollanda Vatandaşlığı için Seçenekli Prosedür  Nedir? (Optieprocedure)

Nederlandse Nationaliteit Optieprocedure?

Hollanda vatandaşı olabilmenin yollarından biri seçenekli prosedür "optieprocedure" ile mümkündür. Seçenekli prosedürde kendi vatandaşlığınızdan çıkmadan Hollanda vatandaşı olabilmeniz söz konusudur. Bunun yanında dili dahi bilmenize gerek kalmadan vatandaşlık başvurusunda bulunabilirisiniz. Seçenekli prosedürden yararlanabilen kişiler evlilik yolu, kan bağı ve 15 yıl oturma şartlarından birini sağlamalıdır.

En az 3 yıl ülke sınırları içinde çalışıyor olmanız ya da 3 yıldır evliliğinizin devam ediyor olması vatandaşlık temini için önemlidir. Seçenekli prosedürde kendi kendinize bakabildiğinizi, ailenizin geçimini sağlayabildiğinizi ispat etmelisiniz.

Yaşınız 18’den büyükse bu şartlardan en az birine sahip olmanız gerekmektedir. Bunlar sağlandığı takdirde 3 ay içerisinde vatandaşlık alabilmeniz mümkündür.
Bul
Alıntı
#2
Sayin Bay/Bayan

Bir sorum olacak mazur görürseniz:
Benim eşim Hollanda /Türk çifte vatandaş ve 20 Nisan 2014 yılından beri evliyiz. O sürede bir oğlumuz oldu ve o da çifte vatandaş.
Mart 2018'den beri Güney Afrika'da , eşimin işinden dolayı, yaşıyoruz. Evlendiğimizden beri Hollanda'da hiç ikamet etmedik. Ara ara gidip geldik. Hollanda hükümeti bana uzun süreli turist vizesi verdi.
Benim sorum, benim Hollanda vatandaşlığına bu durumda başvurma hakkım varmıdır?
Eğer var ise hangi yolun izlenmesi gereklidir? Onerebileceginiz avukatlık bürosu mevcutmudur?
Teşekkürler ilginize ve cevabiniza.
Bul
Alıntı
#3
(07-12-2018:15:33)tolgakinas demiş ki: Sayin Bay/Bayan

Bir sorum olacak mazur görürseniz:
Benim eşim Hollanda /Türk çifte vatandaş ve 20 Nisan 2014 yılından beri evliyiz. O sürede bir oğlumuz oldu ve o da çifte vatandaş.
Mart 2018'den beri Güney Afrika'da , eşimin işinden dolayı, yaşıyoruz. Evlendiğimizden beri Hollanda'da hiç ikamet etmedik. Ara ara gidip geldik. Hollanda hükümeti bana uzun süreli turist vizesi verdi.
Benim sorum, benim Hollanda vatandaşlığına bu durumda başvurma hakkım varmıdır?
Eğer var ise hangi yolun izlenmesi gereklidir? Onerebileceginiz avukatlık bürosu mevcutmudur?
Teşekkürler ilginize ve cevabiniza.


(09-11-2017:16:37)Cengiz demiş ki:
(03-07-2017:02:37)Veysi demiş ki: Slm öncelikle yapmış olduğunuz işi çok önemsiyorum zaman ayırıp herkesin sorunlarına kendi sorununuz gibi ilgilendiğiniz için teşekkür ederim 
Benim de bir sıkıntım var onu aktarmak istiyorum 
Ben 18 Nisan 2015 tarihin koz arkadaşımın başvurusu sonucunda evlilik yapmaksızın Hollanda'ya geldim ve 5 yıllık oturum kartı akabinde çalışma izni aldım ve kız arkadaşım ile beraber yaşamaya başladım .resmi evliliğim Yok kız arkadaşım Hollandalı 
Sonra işe başladım ve 10 ay kadar bir Hollandalı fabrika da işçi olaraktan çalıştım daha sonra başka bir işe başladım ve orda da 2 ay kadar çalıştım şimdi ise başka bir işyerinde 6 aydan fazla bir süredir kontratlı çalışıyorum iş sahibi tarafından bana 6 ay önce vast kontrat verildi şimdim kız arkadaşım ile yaşamama rağmen sıkıntılarımız var olası bir ayrılıkta oturum İzni iptal olur mu yada bağımsız oturum İzni alabilirmiyim yada bağımsızı oturun ı oturum izni şartlarına şartlarına uyuyormuuum


Aleykum Selam arkadasim, bu sorunun cevabi aslinda forumda yeterince verilmis bir cok konuda tartisilmis Hollandaya gelis sebebiniz ne olursa olsun ister evlilik, ister samenwonen, isterse baska bir nedenle "resmi olarak,"belediyeye kayitli olarak Hollandada 3 sene ikamet eden her kisi Hollanda 'da suresiz  oturum hakki almaya hak kazanir ve 5 sene Hollandada resmi olarak ikamet ettikten sonrada Hollanda vatandasligi (Hollanda Pasaportu) icin basvurabilir ve alabilir...

Tekrar son kez tekrar edecek olursak : Hollandaya hangi nedenle olursa olsun resmi sekilde gelmis ve belediyeye kayit olmussaniz ve 3 yil hollandada ikamet etmisseniz bagimsiz ve suresiz oturum izni alabilinir, bu kisisiye gore degismez yani Hollandaya geleli 3 sene olmussa sizde bagimsiz ve suresiz oturum alabilirsiniz!

Hollanda'da esinizden veya kiz arkadasinizdan bagimsiz oturum karti alabilmeniz icin 3 yili doldurmaniz gerekmektedir!!!

Bu sure (3 YIL) henuz dolmamissa eger resmi kontratli bir iste calisiyorsaniz sure 3 sene dolmamais olsa bile sizi sinir disi edemiyorlar ve bu kalan sureyi resmi kontratli calisarak kazanma doldurma sansiznizda var!!!

Bu ve benzerii sorulara yanit olmasi dilegiyle ve sorunlarinizin cozumune katki sunmasi dilegiyle hepinize basarilar diliyorum.


Yani ozetlemek gerekirse: Hollandada oturum alabilmeniz icin en az 3 sene resmi bie belediyeye kayitli olarak Hollandada ikamet etmis olaniz gerekiyor.

Istisnalar icin bir hukukcuyla gorusmenizde yarar var. Asagidaki linke tiklayarak Hollandadan bir Turk Avukatla gorusmenizde fayda var. Basarilar dilerim.

HOLLANDA'DAKI TURK AVUKATLAR TIKLAYIN!

Bul
Alıntı
#4
Merhabalar, secenekli prosedür hakkina sahip oldugumu dusunuyorum Hollanda vatandasligi icin resmi bilgi verebilirmisiniz lütfen
Bul
Alıntı
#5
(11-04-2019:15:10)Firatb33 demiş ki: Merhabalar, secenekli prosedür hakkina sahip oldugumu dusunuyorum Hollanda vatandasligi icin resmi bilgi verebilirmisiniz lütfen


Nederlandse Nationaliteit Optieprocedure


Seçenekli prosedürden yararlanabilen kişiler evlilik yolu, kan bağı ıle en az 15 yıldir hollandada resmi bir belediyeye kayıtlı olak ikamet ediyor olmasi gerekiyor. Yanı 15 senedir Hollandada resmi belediyeye kayitli olarak oturuyor ikamet ediyor olmanız lazım! Yukardaki yazıda belirtilmiş!

Özetlersek; En az 15 yıldır hollandada yaşıyorsanız ve ayrıca son 3 yıldır ülke sınırları içinde çalışıyor olmanız ya da 3 yıldır evliliğinizin devam ediyor olması vatandaşlık temini için şart ve önemlidir. Ayrıca bunlara ek olarak, Seçenekli prosedürde kendi kendinize bakabildiğinizi, son 3 yıldır aralıksız kontratlı çalışıyor olmanız ve ailenizin geçimini sağlayabildiğinizi ispat etmenız gerekmektedir.

Eğer bu şartlara sahipseniz, kayıtlı ikamet ettiğiniz belediyeye gidip, Nederlandse Nationaliteit Optieprocedure için başvuru yapabilirsiniz.

Benzer sorularada cevap olur umarım.
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcTzZYkhK1YWqlKv5Q0jzZ-...WmuMHzua6g]İmage
Bul
Alıntı
|


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Normal Prosedür ile Hollanda Vatandaşlığı Alma Administrator 0 498 07-01-2018:22:53
Son Mesaj: Administrator



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi