Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oturum ve Çlışma İzni Uzatma Hakkında
#1
Exclamation 
Öncelikle hepinize merhaba,

Eşim Hollanda'ya Master eğitimi için geldi ve ben de eş durumundan dolayı onunla beraber geldim. 1 senelik Master eğitimi sonrasında, 1 sene de iş arama izni verdiler ve o süreçte hem bana, hem de eşime sınırsız çalışma izni çıktı. Bu 2 senelik Oturum ve Çalışma iznimiz Eylül sonuna kadar devam ediyor. 

Oturum ve Çalışma iznimizi uzatmak için konuştuğumuz avukat ve daha önceden buna benzer durumları tecrübe etmiş kimseler hep farklı şeylerden bahsediyorlar. 

Şimdi benim öğrenmek istediğim:

1- Kendi mesleğimizle alakalı olmayan bir işten sınırsız ya da 1-2 senelik kontrat alsak, oturum ve çalışma iznmizi uzatabiliyor muyuz? Kesinlikle mezun olduğun bölüm ya da alanın ile ilgili olacak diye bir durum var mı? (Varsa da yasadaki açıklar nelerdir Smile )

2- Ben reklamcıyım ve şahış şirketi kurma durumunda vize tipini değiştirerek kalma durmumuz var mıdır?

Şimdiden hepinize teşekkürler
Bul
Alıntı
#2
(16-07-2019:13:42)Levent G. demiş ki: Öncelikle hepinize merhaba,

Eşim Hollanda'ya Master eğitimi için geldi ve ben de eş durumundan dolayı onunla beraber geldim. 1 senelik Master eğitimi sonrasında, 1 sene de iş arama izni verdiler ve o süreçte hem bana, hem de eşime sınırsız çalışma izni çıktı. Bu 2 senelik Oturum ve Çalışma iznimiz Eylül sonuna kadar devam ediyor. 

Oturum ve Çalışma iznimizi uzatmak için konuştuğumuz avukat ve daha önceden buna benzer durumları tecrübe etmiş kimseler hep farklı şeylerden bahsediyorlar. 

Şimdi benim öğrenmek istediğim:

1- Kendi mesleğimizle alakalı olmayan bir işten sınırsız ya da 1-2 senelik kontrat alsak, oturum ve çalışma iznmizi uzatabiliyor muyuz? Kesinlikle mezun olduğun bölüm ya da alanın ile ilgili olacak diye bir durum var mı? (Varsa da yasadaki açıklar nelerdir Smile )

2- Ben reklamcıyım ve şahış şirketi kurma durumunda vize tipini değiştirerek kalma durmumuz var mıdır?

Şimdiden hepinize teşekkürler


Merhaba Levent bey,
Bu konu forumda defalarca tartisilmis ve cevaplandirilmis. Hangi sebebp yada nedenle olursa olsun Hollandada bir beledityeye kayitli olarak resmi olarak Uc sene (3 yil) resmi olarak oturma hakki almissaniz suresiz oturm alma hakkina kavusursunuz. Bu sure 5 sene doluncada Hollanda vatandasligina basvurabilirsiniz. Cogu insan kendini bir tanidik is yerinde 3 sene kontratli calisiyor gosteriyor yada calisarak bu sureyi doldutuyor ve oturumu alabiliyor. Hollandada legal resmi bir is bulmussaniz sinir disi edilemiyorsunuz! Cengiz Beylede gorustum bu bilgileri tekrarladi. Siz bir sekilde resmi olarak hollandada 3 seneyi resmi olarak doldurun yeter. Yinede sitemizde bulunan avukatlardan bilgi alabilirsiniz, telefon gorusmesinden ucret alacaklarini sanmiyoruz. Bu konuda forumda cok tartisma yapilmis buradan inceleyin. 

Son kez ozetlersek;

1- Hollandada 3 sene resmi ikamet eden suresiz oturum izni hakkina kavusur!
2- Hollandada 5 sene resmi kamet edende Hollanda vatandasligi pasaportu alma hakki kazanir! ( Bu sure 7 seneye uzatilmaya calisiliyor.)

Basarilar...

HOLLANDA OTURUM ALMAK TIKLAYIN!!!
Bul
Alıntı
#3
Herkese merhaba,

Bu konu uzerinde cok konusulmus ama netlestirmek istersek,
* 3 senenin hepsi bir kurumda resmi olarak calismayi gerektirmiyor degil mi?
Yani 1 sene yuksek lisans yapmis olara, 1 sene is arama vizesiyle kalmis olarak ve geriye kalan 1 sene de bir iste resmi olarak calismis olmak ve 3 seneyi bu sekilde tamamlamis olsak da suresiz oturum iznine basvurabiliyoruz degil mi? IND sayfasinda bunu destekleyen bir yazi goremedim. Hukukculariniza nasil ulasabilirim bana yardimci olabilmeleri icin?
Cok tesekkurler, gercekten cok yararli bir portal olmus.

Kolay gelsin,
Bul
Alıntı
|


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  AB Oturum İzni ve Prosedürler CengizSahin 0 540 07-01-2018:00:44
Son Mesaj: CengizSahin



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi