Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hollanda doğumlu olup vatandaşlık alamamak
#1
Lightbulb 
Merhaba Hollanda da doğdum 5-6 yaşıma kadar Utrecht te ailemle yaşadım daha sonra babam tarafından Türkiye'ye kaçırıldım ve kendisiyle bir daha hiçbir şekilde görüşmedim. 27 yaşındayım Türk kimliğimde doğum yerim Hollanda-Utrecht yazıyor ve orda doğduğuma kanıt olarak doğum kartımda var. Babamın diğer evliliğinden olan çocugu Hollanda ya hiç gitmemiş olmamasına rağmen vatandaşlık aldı.
OPTION PROCEDURE Maddelerin den

-Ebeveynlerinizden biri Hollanda vatandaşı ise ve onlarla en az 3 yıl Hollanda’da yaşadıysanız.

bana uyuyormu?

Türkiyedeki Hollanda Konsolosluğuna nasıl bir başvuruda bulunmalıyım nasıl bir dilekçe yazmalıyım?
Bul
Alıntı
#2
(21-11-2016:14:55)iremecem11 demiş ki: Merhaba Hollanda da doğdum 5-6 yaşıma kadar Utrecht te ailemle yaşadım daha sonra babam tarafından Türkiye'ye kaçırıldım ve kendisiyle bir daha hiçbir şekilde görüşmedim. 27 yaşındayım Türk kimliğimde doğum yerim Hollanda-Utrecht yazıyor ve orda doğduğuma kanıt olarak doğum kartımda var. Babamın diğer evliliğinden olan çocugu Hollanda ya hiç gitmemiş olmamasına rağmen vatandaşlık aldı.
OPTION PROCEDURE Maddelerin den

-Ebeveynlerinizden biri Hollanda vatandaşı ise ve onlarla en az 3 yıl Hollanda’da yaşadıysanız.

bana uyuyormu?

Türkiyedeki Hollanda Konsolosluğuna nasıl bir başvuruda bulunmalıyım nasıl bir dilekçe yazmalıyım?


Merhaba,
Hollanda'da doğan herkes Hollana vatandaşlık hakkina sahiptir. Medeni Kanun'a göre, 18 yaşını geçmiş her birey "hukuki fiil eylemi açısından" tam yetki ve sorumluluk taşıyor. Siz Kesin dönüs yaparken 18 yaşından küçük oldugunuz icin sizin iradenizin dışında vatandaşlıktan çıkmis oluyorsunuz yani;  Hollanda'da doğduysanız ve ailenizin kararı ile sizin iradenizin dışında vatandaşlıktan çıktıginız icin Hollanda'da bir Turk avukat tutup dava açarak bu hakkı geri kazanma imkanınız olabilir. 

Option procedure almak icin en az 3 yıl bir hollandalı ile birlikte olman (registered veya evli) ve 15 sene hollandada yasama sartı aranıyor. Sen option procedure dan vatandaslık alamıyorsun. 15 senedir burda Hollanda da yasamadın cunku.

OPTION PROCEDURE 

Eğer aşağıdaki şartlardan birini taşıyorsanız “Option Procedure”e başvurabilirsiniz. Bu yol ile başvurunuz yaklaşık olarak 3 ay içinde sonuçlanabilir. Bir kişi için başvuru ücreti 175 Eur, çoklu başvuru için 298 Eur ve çocuklar için 21 Eur’dur. Bu veriler 2014 yılına aittir.

– 3 yıldır bir Hollanda vatandaşı ile evliyseniz veya 15 yıldır yasal olarak Hollanda’da yaşamışsanız.

– Ebeveynlerinizden biri Hollanda vatandaşı ise ve onlarla en az 3 yıl Hollanda’da yaşadıysanız.

– 18 yaşında veya üzerindeyseniz, Hollanda veya Bonaire, Saint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, Saint Martin gibi Hollanda topraklarında doğduyduysanız ve doğduğunuzdan beri yasal olarak bunlardan birinde yaşıyorsanız.

– 18 yaşında veya üzerindeyseniz, 4 yaşından beri Hollanda’da yaşıyorsanız ve buna ek olarak şuan sahip olduğunuz vatandaşlığınızdan feragat etmek istiyorsanız.

– 18 yaşında veya üzerindeyseniz, eski Hollanda vatandaşıysanız ve en az 1 yıl yasal olarak Hollanda’da yaşadıysanız.

– 65 yaşında veya üzerindeyseniz ve 15 yıl kesintisiz ve yasal olarak Hollanda’da yaşadıysanız.

– Ocak 1985’den önce Hollandalı olmayan biriyle evlendiğiniz için Hollanda vatandaşlığınızı kaybettiyseniz boşandıktan sonra 1 yıl içinde tekrar Hollanda vatandaşı olabilirsiniz.

Evlat edinilmiş olma vb. gibi daha detaylı şartlar, gerekli dokümanlar ve güncel başvuru ücretleri için Göçmenlik Bürosu’nun web sitesini inceleyebilirsiniz. https://ind.nl

Hollanda'da doğduysanız ve ailenizin kararı ile sizin iradenizin dışında vatandaşlıktan çıktıysanız dava açarak bu hakkı geri kazanma imkanınız olabilir.

Hollanda'da çalışan bir göçmenlik Turk avukatından danışmanlık almanızı öneririz. Sitemizde anasayfada Hollanda'da çalışan Turk avukatların isim ve adreslerini bulabilirsiniz. Hollanda'da çalışan Turk avukatlar icin tiklayin..   http://www.hollandaligurbetciler.nl/foru...-advocaten
Profesyonel Web Siteleri Tasarımı Yapılır.
E-Ticaret, Kurumsal, Bireysel 
Web Siteleri, Domain, Hosting, SEO 
Site Kurulum, Tasarım, Onarım, Güncelleme...

Web Siteleri tasarım ihtiyacınız yada 
cevaplarını merak ettiğiniz sorularınız varsa; 

Bizimle iletişime geçebilirsiniz... 



Bul
Alıntı
#3
(21-11-2016:18:55)Cengiz demiş ki:
(21-11-2016:14:55)iremecem11 demiş ki: Merhaba Hollanda da doğdum 5-6 yaşıma kadar Utrecht te ailemle yaşadım daha sonra babam tarafından Türkiye'ye kaçırıldım ve kendisiyle bir daha hiçbir şekilde görüşmedim. 27 yaşındayım Türk kimliğimde doğum yerim Hollanda-Utrecht yazıyor ve orda doğduğuma kanıt olarak doğum kartımda var. Babamın diğer evliliğinden olan çocugu Hollanda ya hiç gitmemiş olmamasına rağmen vatandaşlık aldı.
OPTION PROCEDURE Maddelerin den

-Ebeveynlerinizden biri Hollanda vatandaşı ise ve onlarla en az 3 yıl Hollanda’da yaşadıysanız.

bana uyuyormu?

Türkiyedeki Hollanda Konsolosluğuna nasıl bir başvuruda bulunmalıyım nasıl bir dilekçe yazmalıyım?


Merhaba,
Hollanda'da doğan herkes Hollana vatandaşlık hakkina sahiptir. Medeni Kanun'a göre, 18 yaşını geçmiş her birey "hukuki fiil eylemi açısından" tam yetki ve sorumluluk taşıyor. Siz Kesin dönüs yaparken 18 yaşından küçük oldugunuz icin sizin iradenizin dışında vatandaşlıktan çıkmis oluyorsunuz yani;  Hollanda'da doğduysanız ve ailenizin kararı ile sizin iradenizin dışında vatandaşlıktan çıktıginız icin Hollanda'da bir Turk avukat tutup dava açarak bu hakkı geri kazanma imkanınız olabilir. 

Option procedure almak icin en az 3 yıl bir hollandalı ile birlikte olman (registered veya evli) ve 15 sene hollandada yasama sartı aranıyor. Sen option procedure dan vatandaslık alamıyorsun. 15 senedir burda Hollanda da yasamadın cunku.

OPTION PROCEDURE 

Eğer aşağıdaki şartlardan birini taşıyorsanız “Option Procedure”e başvurabilirsiniz. Bu yol ile başvurunuz yaklaşık olarak 3 ay içinde sonuçlanabilir. Bir kişi için başvuru ücreti 175 Eur, çoklu başvuru için 298 Eur ve çocuklar için 21 Eur’dur. Bu veriler 2014 yılına aittir.

– 3 yıldır bir Hollanda vatandaşı ile evliyseniz veya 15 yıldır yasal olarak Hollanda’da yaşamışsanız.

– Ebeveynlerinizden biri Hollanda vatandaşı ise ve onlarla en az 3 yıl Hollanda’da yaşadıysanız.

– 18 yaşında veya üzerindeyseniz, Hollanda veya Bonaire, Saint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, Saint Martin gibi Hollanda topraklarında doğduyduysanız ve doğduğunuzdan beri yasal olarak bunlardan birinde yaşıyorsanız.

– 18 yaşında veya üzerindeyseniz, 4 yaşından beri Hollanda’da yaşıyorsanız ve buna ek olarak şuan sahip olduğunuz vatandaşlığınızdan feragat etmek istiyorsanız.

– 18 yaşında veya üzerindeyseniz, eski Hollanda vatandaşıysanız ve en az 1 yıl yasal olarak Hollanda’da yaşadıysanız.

– 65 yaşında veya üzerindeyseniz ve 15 yıl kesintisiz ve yasal olarak Hollanda’da yaşadıysanız.

– Ocak 1985’den önce Hollandalı olmayan biriyle evlendiğiniz için Hollanda vatandaşlığınızı kaybettiyseniz boşandıktan sonra 1 yıl içinde tekrar Hollanda vatandaşı olabilirsiniz.

Evlat edinilmiş olma vb. gibi daha detaylı şartlar, gerekli dokümanlar ve güncel başvuru ücretleri için Göçmenlik Bürosu’nun web sitesini inceleyebilirsiniz. https://ind.nl

Hollanda'da doğduysanız ve ailenizin kararı ile sizin iradenizin dışında vatandaşlıktan çıktıysanız dava açarak bu hakkı geri kazanma imkanınız olabilir.

Hollanda'da çalışan bir göçmenlik Turk avukatından danışmanlık almanızı öneririz. Sitemizde anasayfada Hollanda'da çalışan Turk avukatların isim ve adreslerini bulabilirsiniz. Hollanda'da çalışan Turk avukatlar icin tiklayin..   http://www.hollandaligurbetciler.nl/foru...-advocaten
çok teşekkür ederim umut olması harika birşey sevindim. inşallah olur iyi günler dilerim
Bul
Alıntı
#4
merhaba ben hollanda rotterdam doğumluyum on yaşında geldim turkıyeye birdahada gitmedim imkanlarım el vermediği için tekrar gitmek ve orda oturum alıp çalışmak istiyorum dayımlar hollandada yaşıyor vatansaşlığımı almam için ne yapmam gerekli
Bul
Alıntı
|




Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi