Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

NASIL HOLLANDA VATANDAŞI OLUNABiLiR?
#1
NASIL HOLLANDA VATANDAŞI OLUNABiLiR?

HOLLANDADA VATANDAŞLIK VE OTURUM ALMA YOLLARI:


[img=800x0]http://www.amsterdamda.com/wp-content/uploads/2014/07/Hollanda_Vatandaslik_Kapak.jpg[/img]
Hollanda vatandaşı olmanın yani bir Hollanda pasaportu almanın iki prosedürü vardır; bunlardan en kolay ve hızlı olanı “Option Procedure”, diğeri ise “Naturalisation Procedure” yani vatandaşlığa kabul edilme prosedürüdür.
Tabi ki hangi yolu izleyeceğiniz, hangi prosedürün şartlarını yerine getirebildiğinize bağlıdır.


OPTION PROCEDURE
Eğer aşağıdaki şartlardan birini taşıyorsanız “Option Procedure”e başvurabilirsiniz. Bu yol ile başvurunuz yaklaşık olarak 3 ay içinde sonuçlanabilir. Bir kişi için başvuru ücreti 175 Eur, çoklu başvuru için 298 Eur ve çocuklar için 21 Eur’dur. Bu veriler 2014 yılına aittir.


– 3 yıldır bir Hollanda vatandaşı ile evliyseniz veya 15 yıldır yasal olarak Hollanda’da yaşamışsanız.
– Ebeveynlerinizden biri Hollanda vatandaşı ise ve onlarla en az 3 yıl Hollanda’da yaşadıysanız.
– 18 yaşında veya üzerindeyseniz, Hollanda veya Bonaire, Saint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, Saint Martin gibi Hollanda topraklarında doğduyduysanız ve doğduğunuzdan beri yasal olarak bunlardan birinde yaşıyorsanız.


– 18 yaşında veya üzerindeyseniz, 4 yaşından beri Hollanda’da yaşıyorsanız ve buna ek olarak şuan sahip olduğunuz vatandaşlığınızdan feragat etmek istiyorsanız.
– 18 yaşında veya üzerindeyseniz, eski Hollanda vatandaşıysanız ve en az 1 yıl yasal olarak Hollanda’da yaşadıysanız.


– 65 yaşında veya üzerindeyseniz ve 15 yıl kesintisiz ve yasal olarak Hollanda’da yaşadıysanız.
– Ocak 1985’den önce Hollandalı olmayan biriyle evlendiğiniz için Hollanda vatandaşlığınızı kaybettiyseniz boşandıktan sonra 1 yıl içinde tekrar Hollanda vatandaşı olabilirsiniz.


Evlat edinilmiş olma vb. gibi daha detaylı şartlar, gerekli dokümanlar ve güncel başvuru ücretleri için Göçmenlik Bürosu’nun web sitesini inceleyebilirsiniz. https://ind.nl/EN
 
NATURALISATION PROCEDURE
Hollanda vatandaşlığına başvurmak için bu yolu tercih edecekseniz aşağıdaki şartların tümünü yerine getirmeniz gerekir. Bu yol ile başvurunuz yaklaşık olarak 1 yıl içinde sonuçlanabilir. Bir kişi için başvuru ücreti821 Eur, çoklu başvuru için 1.048 Eur ve çocuklar için 121 Eur’dur. Bu veriler 2014 yılına aittir.


– 18 yaşında veya üzerindeyseniz.
– Hollanda veya Bonaire, Saint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, Saint Martin gibi Hollanda topraklarında 5 yıldır kesintisiz ve yasal olarak yaşıyorsanız. Oturum izinlerinizi zamanında uzattıysanız.
– Geçerli bir süresiz oturumunuz veya “residence permit for a non-temporary purpose” yani geçici olmayan amaca dayalı bir oturumuz varsa. (Aşağıda neleri kapsadığını inceleyebilirsiniz.)
– Yeteri kadar Hollandaca biliyorsanız. Hollandaca bilginizi “Inburgering Examen” yani Entegrasyon Sınavı’nı A-2 seviyesinde geçerek kanıtlamanız gerekir.
– Şuan sahip olduğunuz vatandaşlığınızdan feragat etmeye hazırsanız.


Daha detaylı şartlar, gerekli dokümanlar ve güncel başvuru ücretleri için Göçmenlik Bürosu’nun web sitesini inceleyebilirsiniz.


Başvurunuz sırasında son 12 aylık gelirinizi resmi olarak (maaş bordrosu vb ile) belgelemek zorundasınız. Ne kadar gelirinizin olması gerektiği Hollanda’da bulunma sebebinize göre değişiklik gösterir.


Başvurularınızın eksiksiz olması ve gereksiz uzamaması için, işlemlerinizi bu konuda uzman bir avukat aracılığıyla yapmanızı tavsiye ederiz. Zira Türkiye ile Hollanda arasında önceden yapılmış anlaşmalar (Ankara Anlaşması) uyarınca, ücretler ve Türklere uygulanan kurallar farklılık göstermektedir.
Başvuru prosedürüne başlamadan önce haklarınızı bilmek sizin için avantaj sağlayacaktır.



Kaynak;   https://ind.nl/EN
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcTzZYkhK1YWqlKv5Q0jzZ-...WmuMHzua6g]İmage
Bul
Alıntı
|


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kimler Nasıl Hollanda Vatandaşı Olabilir? Administrator 0 473 07-01-2018:22:43
Son Mesaj: Administrator



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi